torsdag 11 november 2010

Fuck kultur


Domherran och Verklighetens folk ställer sig bakom den nya gymnasiereformen som fullföljer nedrustningen av de estetiska ämnena bild och musik.

Nästa år kommer dessa ämnen inte längre att vara kärnämnen, dvs de ger inga poäng vid ansökan till högre utbildning.

Alliansen tycks inte förstå att de två världarna hänger ihop, den humanistiska och den naturvetenskapliga. Det är en galen uträkning att tro gymnasiereformen skulle gynna tillväxtsamhället. Människorna bakom har inte förstått matematiken.

1 kommentar:

  1. Är det meningen att ämnena konst och kultur i grundskolan och gymnasiet bara ska få bli hobbyaktiviteter? - Och i morgon träffas sossarna och kommer överens med regeringspartierna om nån skolreform?
    Jag riktar sökarljuset mot oss ansvariga som äldre då skolan inte hjälpt att fostra nya generationer som inte vill anstränga sig o jobba hårt som vi föregående generationer fått göra. Dagens ungdom vägrar kroppsarbete och har svårt att anstränga sig både kroppsligt och mentalt. Alla dessa maskiner som skall ersätta det ansträngande. Och de unga som lever i en drömvärld där det gäller lyxkändiskapet och pengar - en massa pengar att roffa åt sig. Jag skyller inte enbart på oss äldre - vi får det samhälle vi skapat.. med försynens hjälp! Precis som en väninna till mej som disputerade i pedagogik på 70-talet och skrev disputationen: "Grundskolan - en spjutspets mot framtiden" vilka drömmar låg det inte bakom dessa ord och hur skolan misslyckats. Det vi ser idag omkring oss. Fram för mera lek och pedagogiskt lärande skojig matte, fysik och kemi och historiedramatiska berättelser och jordnära lokal liksom främmande länders geografi
    Fram för Homo ludens - den lekande människan - som handlar om att göra kampen för tillvaron med Darwins ord sagt till något lustfyllt och sedan får vi tänka på behovstillfredställelse både genom lek och arbete både för barn och äldre? Fram för att blanda barn o vuxna i arbets-och skol-övergripande aktiviteter!

    SvaraRadera